Vroedvrouw, lactatiekundige & draagconsulente

Zwangerschapsworkshops

Wij bieden jullie 3 waardevolle workshops aan tijdens de zwangerschap. Door deze workshops zal jullie zelfvertrouwen groeien en zijn jullie helemaal klaar voor het ouderschap. Jullie kennen na deze cursus al jullie opties, weten wat je mag verwachten als alles goed loopt maar ook wanneer er een zijsprongetje moet genomen worden.

WORKSHOP 1: ARBEID EN BEVALLING - 22 november 2022 

Nog enkele weken of maanden & dan is het zover: dé dag dat je je kindje op de wereld zal zetten. Een geboorte is niet te plannen, niet in tijdstip, niet in duur, niet in wijze en al helemaal niet in verloop. Wij kunnen je dus niet vertellen hoe jouw geboortepad zal verlopen maar we informeren je wel over alle mogelijke scenario's. Van een vlotte vaginale bevalling tot een spoedkeizersnede.

Je krijgt antwoorden op vragen zoals:

- Wanneer moet ik naar het ziekenhuis?
- Wat als mijn vliezen breken ?
- Wat kan ik opnemen in mijn geboorteplan?
- Welke bevalhoudingen zijn mogelijk?
- Hoe kan de weeën opvangen?
- Wat zijn voorweeën?
- Wat als het een keizersnede zal worden?
- Hoe verloopt een bevalling?
- HOE hou ik zelf de regie tijdens de arbeid?
- "Persen", hoe doe ik dat nu?
- Een inleiding, hoe beginnen ze hier aan?

- ...

CURSUS 2: BEVALLEN? WAT NU? - 29 november 2022 

Je baby'tje is geboren! Hij is zo schattig maar er spelen ook zoveel vragen door je hoofd? Daarbij merk je na je bevalling ook heel wat veranderingen bij jezelf op. Na deze workshop weet je wat je mag verwachten zodat je heel wat "paniekjes" kan skippen.

Je krijgt antwoorden op vragen zoals:
- Hoe verzorg ik het naveltje?
- Wanneer & hoe knip ik nageltjes?
- Wat als mijn kindje een verstopt neusje heeft?
- Wat als mijn baby koorts maakt?
- Wat heb ik allemaal nodig?
- Wat is een guthrietest?
- Wat als mijn baby pus in zijn oogje heeft?
- Hoe verzorg ik een eventueel scheurtje?
- Babyblues? Baby-watte?
- Vrijen na de bevalling?
- ....

CURSUS 3: BORSTVOEDING - 13 december 2022 
Je hebt de keuze gemaakt om borstvoeding te geven? Super! Deze workshop geeft jou en je partner de voorbereiding die nodig is om een vlotte start te maken.

Je krijgt antwoorden op vragen zoals:
- Wat moet ik in huis halen?
- Hoe leg ik mijn kindjes correct aan?
- Hoe verlopen de eerste dagen?
- Hoe zie ik of mijn kindje voldoende drinkt?
- Hoe zullen de nachten zijn?
- Hoe vaak moet een baby drinken?
- Wat als het lastig loopt?
- Kan ik borstvoeding en werken combineren?
- . . .

Praktisch

Wanneer: 22 november, 29 november & 13 december 2022
Inschrijven via: vroedvrouwenpraktijkbewonder@gmail.com of het contactformulier
Kostprijs: €40/koppel per worksshop
Promo: Schrijft u zich ook in voor de 3 workshops samen, dan betaal je slechts €105

Schrijf je in via het contactformulier
facebookinstagram